Samen reekalveren redden!

Heb je interesse? Meld je hier aan. Dan kunnen we kennismaken, leggen we je uit waar we voor staan en wat we doen en delen we de nieuwste kennis op het gebied van de inzet van natuurdrones.

Naam
Om contact met je te maken vermeld je hier je e-mailadres
Aanmelden
Geef hier aan of je op de hoogte gehouden wil worden
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code in

Help jij ons om reekalveren te zoeken en te redden?

Je houdt van de natuur. Alles wat daar groeit en bloeit en aan dieren leeft, gaat je aan het hart of je bent geïnteresseerd in drones en vliegt ermee of beide.

Dan kun jij ons helpen bij de inzet van natuurdrones en het redden van reekalveren, hazen, patrijzen, kieviten, grutto's, veldleeuweriken en andere dieren voor ze slachtoffer worden van bijvoorbeeld de maaimachine!

 

Waar zet ik mij voor in?

Als vrijwilliger zet je je in voor het redden van reekalveren. Dit is nodig omdat reekalveren vaak onnodig maaislachtoffers zijn. Als de boer of landbeheerder zijn land gaat maaien, is het belangrijk dat deze reekalveren worden opgespoord. Zodat ze niet in de maaier terecht komen.

Hoe ziet een missie eruit?

Het redden van reekalveren noemen we een dronemissie. De duur is natuurlijk afhankelijk van het aantal hectaren grond. Een dronemissie begint al vroeg in de ochtend  voordat de zon opkomt. Dat is het moment waarop het koel is op de grond en de warmte van de dieren goed te zien is door de sensoren. Zo’n dronemissie voeren we uit met een team van twee mensen met twee verschillende rollen: 

Zie jij je zelf wel als ...

Dronepiloot gaat reekalf zoeken met drone in natuurgebied


Drone piloot

Als dronepiloot vlieg je met je drone boven het veld om te zoeken naar warmtebronnen. Op het warmtebeeld zie je precies waar het dier zit. Door heldere communicatie stuur je de rest van het team naar die plek. Het dier wordt veiliggesteld.

Waarnemer dirigeert veiligstellers naar hotspots in te maaien vegetatie


Waarnemer

Als waarnemer help je de piloot en houd daarvoor het perceel en de omgeving van de drone in het oog. Je signaleert de plekken waar het warmtebeeld een hit geeft en ziet precies waar het dier zit. Door heldere communicatie stuur je je teamgenoten naar de plek waar de waarneming wordt vastgelegd en het dier wordt veiliggesteld.

Reekalveren redden: Samenwerken voor een rijkere natuur!


KvK-nr: 58588892
bank: NL88 RBRB 0706 6041 64
www.over-reeen.nl
0575-556717
Prins Clauslaan 6
7251 AS te Vorden, Nederland

ContactTwitterFacebook

Logo Kenniscentrum Reeën

Deel
Cookies instellen